RU  UA

Як заробітчани рятують Україну: два головні моменти

З січня до вересня 2020 року заробітчани переказали до України більше 8 млрд доларів і ця сума становить 8-9% від загального обсягу грошей в Україні.

Крім того, краще виїжджати на роботу за кордон, ніж залишатися в Україні без засобів до існування.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

"Давайте казати відверто: трудові емігранти пересилають до України приблизно 8-9% грошей від загального обсягу. Тобто 90% ми продукуємо самостійно. Казати, що ВВП нашої країни базується саме на трудових мігрантах, не можна", - наголосив Воскобойнік.

Незважаючи на це, трудова міграція є корисним для України явищем. На думку експерта, краще виїжджати на роботу за кордон, аніж залишатися в Україні без засобів до існування.

"За оцінкою нашої асоціації, від 3 до 5 млн українців працюють за кордоном. Якщо казати відверто, то це такий клапан, який дозволяє з нашого казана спустити пару, коли люди можуть поїхати. Людина без роботи - це людина, яка опускається на соціальне дно, яка може робити якісь протиправні дії, аби дістати собі грошей. Тому я вважаю, що це доволі непогано. Краще нехай вони їдуть, аніж залишатимуться в Україні без грошей взагалі", - резюмував Воскобойнік.