RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"У нас завжди є план Б": Зеленський розповів про розбіжності з МВФ

Незважаючи на те, що місія Міжнародного валютного фонду вирішила поки не виділяти нашій країні довгоочікуваний транш, президент України Володимир Зеленський висловив упевненість, що МВФ все ж надасть його до кінця року, якщо будуть вирішені деякі питання.

Йдеться про ухвалення закону про Вищу раду правосуддя, вирішення проблем з Конституційним судом України і інші питання, сказав Зеленський на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Інфраструктура", відеотрансляція якого велася в Facebook.

Зеленський наголосив, що програму МВФ не закрили.

"У нас ще два транші, в цій програмі всього три транші. 700 млн і ще 700 млн. Зараз вони мали надати дату, коли буде виділений другий транш 700 млн. Програма не виконана через деякі речі, наприклад, з юридичного напрямку, закон про ВРП ... і земельна реформа, і банківський закон ... ВРП ми зареєстрували, зареєстрували закон про НАБУ ", - зазначив президент.

Крім цього, за його словами, Україна повинна прийняти ще кілька економічних законів.

"МВФ каже: нам не вистачає п'ять пунктів. Ми повинні їх зробити. Ми погоджуємося або не погоджуємося. Я вважаю, що у нас нормальні відносини з МВФ", - сказав глава держави.

Володимир Зеленський додав, що хоча Україна дуже розраховує на ці гроші, у неї є план "Б".

"Є багато правок до закону про ВРП, є питання КСУ ... Ми повинні вибудувати законопроект, який КСУ визнає конституційним. Багато всяких речей ... Ми розраховуємо на ці гроші. У нас немає такого питання "якщо ні". Якщо ні - у нас завжди є план "Б", є план "В" - я в цьому впевнений ", - запевнив президент.

Читайте також матеріал "Апострофа": Без МВФ: чи вистачить нам грошей дотягнути до літа?