RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Для українців встановили річну ціну на газ: що зміниться з 1 травня

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, прийняла рішення щодо річних контрактів на поставку газу для населення.

Про це йдеться на засіданні НКРЕКУ.

З 1 травня 2021 року всі споживачі отримають фіксовану ціну на газ. До 25 квітня всі газопостачальні компанії зобов'язані опублікувати тариф на своїх сайтах. Він буде діяти до 30 квітня 2022 року.

"Рішення надважливе - це введення річного контракту для споживачів України. З 1 травня річна ціна буде введена за замовчуванням", - сказав глава НКРЕКП Валерій Тарасюк.

З 1 травня побутові споживачі газу будуть автоматично переведені на річний контракт. Необхідності подавати додаткові документи не буде. Але газові компанії зможуть пропонувати також місячні тарифи. Споживач для переходу на нього повинен буде подати заявку.

Газові компанії самі будуть дозволяти або забороняти споживачеві повертатися на річний контракт. Таке ж рішення компанії будуть самостійно приймати, якщо споживач пішов до іншого постачальника.

Крім того, постачальники протягом року зможуть змінювати ціну на газ в сторону зменшення, збільшувати вартість - заборонено.

Як повідомляв "Апостроф", з квітня 2021 року в Україні перестали контролювати тарифи на газ, тому ціни можуть змінитися.