RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Карантинні виплати підприємцям по 8 тис. грн: коли можна забрати

Верховна Рада 30 березня відновила компенсації фізичним особам-підприємцям (ФОПам) і найманим працівникам, які постраждали від посилених карантинних обмежень у "червоних" зонах. Подати заявки на порталі або в застосунку "Дія" на отримання по 8 тисяч грн допомоги від держави можна буде вже на наступному тижні.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду у середу, 7 квітня.

"Механізм передбачає надання одноразової грошової допомоги у розмірі 8 тисяч гривень. Він вже працював узимку, і ми його повертаємо в регіони, що перебувають у "червоних зонах". Зареєструватись на отримання допомоги від держави можна буде вже наступного тижня", — зазначив Шмигаль.

Як відомо, Верховна Рада 30 березня ухвалила поданий президентом закон "Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", яким передбачено виплату допомоги в розмірі 8 тис. грн ФОПам і найманим працівникам.

Як повідомляв "Апостроф", Кабмін 7 квітня дозволив послабити карантин в "червоних" зонах. Згідно з постановою Кабінету міністрів тепер в країні дозволено торгівлю посадковим матеріалом і надання послуг з прання та хімічного чищення текстильних і хутряних виробів.