RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Нові правила виплати субсидій українцям: хто і чому може залишитися без соцдопомоги

В Україні змінюють правила оформлення субсидії - з травня 2021 року одержувачі повинні подати нову заявку, проте деяких українців позбавлять виплат.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів заступник директора департаменту соціальної політики Київської міської державної адміністрації Максим Бученко.

Так, без субсидій з 1 травня залишаться ті, хто має на депозитному рахунку в банку більше 100 тисяч гривень, став власником нового автомобіля або придбав валюту одноразово на суму понад 50 тисяч гривень.

"Мається на увазі, що якщо у громадянина є певна сума коштів, за яку він купує ту ж валюту, то питання, чому вони не йдуть платити за комунальні послуги, а вимагають допомоги від держави ... Якщо купили автомобіль більше мільйона гривень, а при цьому говорять, що не можуть заплатити за комунальні послуги - це соціально несправедливо ", - пояснив Бученко.

Він наголосив, що субсидії призначені в першу чергу для соціально незахищених українців. У той же час, деякі приховують свої доходи заради отримання допомоги.

"Люди у нас почали трохи заграватися, приховувати свої витрати і розповідати про те, що ми не можемо заплатити за комунальні послуги, але при цьому ми купуємо автомобіль за 20 тисяч доларів", - зазначив представник КМДА.

За його словами, за новими правилами без субсидій залишиться незначна частина тих, хто їх отримує зараз.

"Якщо брати по Києву, то у нас з 100 тисяч громадян, які на сьогоднішній день користуються ... Будуть 99,9 тисячі громадян, які користуватимуться. Інші - 0,1%, які не отримають", - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", в березні в Україні субсидію на оплату комунальних послуг отримували понад 3,1 млн домогосподарств, при цьому середній розмір нарахувань за місяць становив близько 1633 грн.