RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Грошей може не вистачити: експерт розповів, як в Україні вирішити питання верифікації субсидій

В Україні в травні проходить верифікація субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, проте грошей на це може не вистачити.

Про це заявив економіст Олег Пендзин, пише "Україна 24".

"Грошей однозначно може не вистачити. І уряд пішов шляхом верифікації власників субсидій і, на мій погляд, значно ускладнив те, що ми називаємо соціальною справедливістю. Тобто ті люди, які можуть платити самі, теоретично на них перевести цей платіж", - пояснив він.

Експерт додав, що на сьогоднішній день борги за послуги ЖКГ становлять 82 млрд грн. За його словами, багато людей просто не мають можливості оплачувати рахунки по комуналці.

"Яким чином вирішити це питання - сьогодні у всіх країнах світу, особливо Східної Європи, є допомога своїм громадянам, які не мають можливості платити. Мова не про ціни енергоносіїв, мова про рівень доходів населення. І єдиний шлях, як вирішити проблему - піднімати доходи населення ", - резюмував Пендзин.

Як повідомляв "Апостроф", з травня в Україні змінилися правила отримання житлових субсидій. Для оформлення на наступний період необхідно подати нову заяву та декларацію. Українцям на переоформлення субсидій дали п'ять місяців.