RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Накопичувальних пенсій не буде? У Раді пішли на несподіваний крок

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендує Верховній Раді відхилити законопроекти, які передбачають введення в Україні накопичувальних пенсій.

Про це повідомляється на сайті українського парламенту.

"Учасники засідання за наслідками обговорення рекомендували відхилити проекти законів щодо загальнообов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення в Україні (№ 2683, №2683-2, №2683-3)", - йдеться в повідомленні.

Законопроектами передбачається, що на накопичувальну пенсію будуть відраховувати 4% від зарплати: 2% - від роботодавця за рахунок ЄСВ і 2% - від працівника за рахунок ПДФО. Але є і другий варіант - додавання 2% до ЄСВ і 1% до ПДФО, проти чого категорично виступає бізнес-співтовариство.

Гроші на накопичувальну пенсію повинні акумулюватися на індивідуальних пенсійних рахунках, якщо людина помре - кошти обіцяють передавати спадкоємцям. Держава при цьому буде забезпечувати українців тільки соціальною пенсією, розмір якої складе до 1,5-1,6 тис. грн на місяць.

Однак проблемними моментами введення накопичувальних пенсій стануть знецінення коштів і те, що не всі встигнуть накопичити гроші на старість. Ті, хто старше 35 років, будуть змушені або відкладати багато, або зможуть накопичити копійки.

Читайте також матеріал "Апострофа": Ризиків багато, але діватися нікуди: коли в українців з'явиться "скарбничка" на старість.