RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В Україні стартує пільгове розмитнення "євроблях": як це вплине на ціни

15 червня Україна стартує черговий пільговий період для легалізації автомобілів на іноземній реєстрації, в ході якого українці зможуть розмитнити свої "євробляхи" за зниженими ставками.

Про це пише тематичне видання AutoRia.

За словами експертів, пільговий період буде діяти до 11 листопада.

Під знижені пільгові ставки потрапляють легкові авто віком від 5 до 15 років (з екостандартом не нижче "Євро-2"), і вантажні з повною масою до 3,5 тонни, віком від 5 до 11 років (з екостандартом "Євро-5" ). Головна умова для пільгового розмитнення - транспортний засіб повинен знаходитися в реєстрі митників в режимі "транзит" або "тимчасове ввезення" станом на 31.12.2020.

Експерт Іван Казачук впевнений, що пільгове розмитнення ніяк не вплине на автомобільний ринок в Україні, тому не варто очікувати стрибків цін. Важливим моментом інші фахівці називають те, що кінцева вартість "євроблях", які будуть отримувати українські документи, складається не тільки з зниженого акцизу і ПДВ, а й з великої кількості супровідних витрат, розмір яких може "підігнати" ціни на такі автомобілі до вже існуючого рівня на ринку.

Однак, власники розмитнених "євроблях" не зможуть після легалізації продати свої автомобілі за ринковими цінами, тому експерти не очікують різких стрибків у вартості транспорту.

Читайте також матеріал "Апострофа": "Євробляхи" проти держави: чому влада знову вводить пільговий режим.