RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Українцям підвищать тарифи на світло: які є сценарії і скільки буде коштувати

Нинішній тариф на електроенергію для населення в розмірі 1,68 грн за кВт/год буде діяти тільки до кінця червня, тому влада може підвищити розцінки на комунальну послугу. І вже з наступного місяця в Україні планують істотно підвищити тарифи на електроенергію.

Про це пише vesti.ua.

Відзначається, що 1 кВт · год для українців може зрости в ціні від 1 до 4 грн. Тариф буде підвищуватися регулярно, аж до 2023 року, коли ринок електроенергії в країні запрацює на повну силу.

Перший заступник голови комітету ВР з питань ЖКГ Олексій Кучеренко зазначив, що до підвищення тарифів на світло владу штовхає ще й криза в енергетичній сфері. На сьогоднішній день розглядається відразу кілька варіантів підвищення тарифів.

"У влади є величезні борги по зеленій енергетиці і по держпідприємствам. Система старіє і їм в будь-якому випадку потрібно щось робити. Зрозуміло, що всі ці витрати будуть перекладатися на споживачів. Я думаю, це станеться або з 1 липня, або з 1 серпня. Далі тягнути вже нерозумно. Якщо ви звернете увагу, то завжди тарифи піднімалися влітку, коли населення це найменше відчуває, а потім вже ближче до осені звикає і платить ", - сказав глава комітету з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, екології і охорони навколишнього середовища Громадської ради при КМДА Олег Попенко.

Раніше ми розповідали, що Україна перейшла на річний тариф на газ.