RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Рада прийняла закон про податкову амністію: коли буде діяти і кого торкнеться

У вівторок, 15 червня, Верховна Рада 243 голосами підтримала президентський законопроект №5153, яким вводиться декларування активів фізосіб для легалізації доходів.

Трансляція засідання парламенту велася в YouTube.

Відповідно до закону, будь-який українець за відносно невеликий відсоток зможе "легалізувати" певну суму, з якої в минулому не були сплачені податки.

Законом передбачається з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року провести одноразове добровільне декларування активів фізичних осіб.

Також особи повинні будуть сплатити одноразовий збір 5% відносно активів, розміщених на рахунках українських банків; 9% для розміщених за кордоном 2,5% за вартістю держоблігацій, придбаних в період з 1 січня 2021 року до 20 червня 2022 року.

Раніше глава парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв'ю "Апострофу" заявив, що у владної команди спочатку було бачення, що амністія капіталів повинна бути ініційована саме президентом , так як тут ключовим є питання довіри до того, хто вносить цю пропозицію.

Крім того, нагадаємо, проведення "податкової амністії" було однією з передвиборних обіцянок Володимира Зеленського.

Також читайте матеріал "Апострофа": Вийти із тіні: чому нульове декларування в Україні не запрацює.