RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

17 травня

Всі новини

​Оформлення субсидії: як отримати, якщо є житло на окупованій території

З 1 травня Кабмін змінив порядок надання житлових субсидій, тому Міністерство соціальної політики вирішило пояснити українцям, чи можна їх отримати, якщо виникають певні складнощі, і дати відповіді на найбільш поширені запитання.

Про це відомство розповідає на своїй сторінці у Facebook.

Якщо є квартира, а тітка залишила у спадщину частину будинку

Отримання частки нерухомого майна у спадщину не вплине на рішення структурного підрозділу з питань соціального захисту населення щодо призначення (відмову у призначенні) житлової субсидії домогосподарству. Адже при призначенні субсидій не враховуються житлові приміщення, які перебувають у спільній частковій або сумісній власності (або розташовані у сільській місцевості) і отримані як спадщина.

Чи світить субсидія, якщо є житло на окупованій території

Так. Житлове приміщення, що знаходиться на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим і м. Севастополі, у населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, та у населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення, і перебуває у власності особи зі складу домогосподарства не вплине на рішення структурного підрозділу з питань соціального захисту населення щодо призначення (відмову у призначенні) житлової субсидії домогосподарству.

Якщо хтось прописаний, але не мешкає за місцем реєстрації

Якщо у житловому приміщенні зареєстровано три людини: подружжя пенсіонерів та їхній безробітній син, який з ними не мешкає, то рішення про призначення субсидії без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих приймаються на підставі актів обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства та/або офіційних документів, які підтверджують, що особи за адресою домогосподарства не проживають.

Раніше "Апостроф" назвав шість простих кроків для оформлення субсидії онлайн.