RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Є загроза девальвації: економісти розповіли про курс гривні до осені

Через боргові виплати та політичну ситуацію долар у вересні подорожчає до 28 гривень в Україні.

Про це повідомляє "Сьогодні" з посиланням на власне опитування аналітиків щодо прогнозу.

У вересні, до завершення третього кварталу 2021 року долар в Україні подорожчає до 28 гривень. На такому прогнозі зійшлися опитані сайтом "Сьогодні" аналітики. Вони пов'язують свої припущення з прийдешніми борговими виплатами і політичним новинним фоном.

Як уточнив член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, курс зросте через пік боргових виплат, а значить великий попит на валюту від Міністерства фінансів.

Другою причиною вважають ескалацію конфлікту з Росією, а саме - проведення спільних навчань РФ і Білорусі у вересні цьогоріч. На думку керівника відділу аналітики Forex Club Андрія Шевчишина, це ймовірно посилить спекулятивний попит на валюту, який в серпні може бути девальваційним через паузу з МВФ, а у вересені змішаним.

Раніше "Апостроф" повідомляв, Україна має високі шанси на отримання чергового траншу МВФ, і Києву вдалося досягти суттєвого прогресу в переговорах з Фондом. Офіс президента, Кабмін і МВФ продовжують випромінювати оптимізм, попри те, що кредитну програму stand by (по ній Україна могла отримати 5 млрд доларів) поставлено на паузу.

Ми також писали прогноз до кінця 2021 року стосовно питання що буде з курсом гривні.