RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

​В Україні введуть нові монети: будуть зручнішими для літніх і людей з вадами зору

Національний банк України, який продавав виведені з обігу монети дрібних номіналів, має намір змінити зовнішній вигляд монет в 1 і 2 гривні, щоб вони стали зручнішими у використанні.

Про це розповів заступник голови регулятора Олексій Шабан.

За його словами, в НБУ поки не розглядають оптимізацію банкнотно-монетного ряду, але почули скарги громадян на якість монет згаданих номіналів.

"Ми почули скарги українців на якість монет 1 і 2 грн. І зараз ми працюємо над тим, щоб змінити дизайн і зробити ці монети більш зручними для використання, перш за все, для людей з проблемами зору і літніх людей", - розповів Шабан.

Після випуску монет номіналом в 1 і 2 гривні українці засипали НБУ скаргами на те, що вони дуже між собою схожі і дуже нагадують старі монети в 1 і 2 коп. Чимало громадян сприйняли це символічно і стверджували, що тим самим в Україні принизили нацвалюту.

Нагадаємо, НБУ випустив па м'ятну монету, присвячену Герою України, кавалеру орденів "Золота Зірка", "За мужність" I ступеня, учаснику бойових дій на сході України, воїну-добровольцю з позивним "Міф" - Василю Сліпаку.