RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Литва про угоду США і Німеччини по Nord Stream 2: Ця помилка буде дорого коштувати

Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс розкритикував угоду Німеччини і США по "Північному потоку - 2". На його думку вона могла стати потужним важелем тиску на Москву, проте зараз все виглядає, як "перемога Путіна".

Про це повідомило видання Delfi.ru.

Так, за словами міністра, Німеччина і США могли зробити умовою для введення в експлуатацію балтійського трубопроводу виведення військ з території України або ж "чітку перспективу членства в НАТО для України". Однак, поки що, все вказує на те, що ця можливість втрачена.

"Я вважаю, що це помилка, і ця помилка буде дорого коштувати", - сказав Г. Ландсбергіс в четвер журналістам у Вільнюсі.

При цьому він стверджує, що новий газопровід є "величезною перемогою" для президента РФ Володимира Путіна.

В майбутньому, переконаний глава литовської дипломатії, потрібно буде жорстко регулювати діяльність "Північного потоку - 2" і не давати можливостей для використання його з метою надання енергетичного тиску. В іншому випадку, за словами Ландсбергіса, це стане поразкою, перш за все, для країн, які домовились стосовно "Північного потоку - 2" (Німеччини та США).

Як аргумент, Ландсбергіс нагадує про нафтопровід "Дружба".

"Ми знаємо, скільки договорів Росія не виконує вже зараз. Той же нафтопровід "Дружба" в Литву "зіпсувався" і все. Точно так само "зіпсується" який-небудь газопровід в Україні", - підкреслив міністр.

Раніше ми також повідомляли, що Росія готова збільшити транзит газу через Україну.