RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Кремль підтвердив готовність качати газ через Україну, але назвав умову транзиту

"Газпром" привітав участь Німеччини в обговоренні транзиту через Україну. Прессекретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков пояснив це тим, що попит на російський газ в Європі здебільшого формують німецькі компанії. Обсяг поставок газу через Україну за певних умов може бути збільшено.

Про це повідомляє РІА "Новости".

"Вчора ви всі ознайомилися із заявою Міллера, заявою "Газпрому" на цей рахунок."Газпром" підтвердив свою готовність транзитувати газ через територію України після 2024 року за умови, що це економічно доцільно, і за умови, що ГТС України знаходиться в нормальному робочому стані", - сказав Пєсков.

Також він згадав припущення глави "Газпрому" про можливість збільшення транзиту газу через Україну у разі підвищення попиту.

Крім того, Пєсков заявив, що переговори з цього питання можуть бути тільки суто комерційними, оскільки визначальним фактором стане економічна доцільність.

Раніше ми повідомляли, що радник Держдепу США Дарек Шолль пообіцяв серйозну і швидку реакцію в разі використання Росією газопроводу як політичну зброю і розповів про важелі тиску.