RU  UA

Ніхто не хоче нічого робити: чому Україна недоотримує 300 млрд грн до бюджету

Бюджет України недоотримує 300 млрд гривень через контрабанду. Незважаючи на гучні заяви, Зеленський не повернув до бюджету України жодної "контрабандної" копійки. Навіть санкції в цьому не допомогли.

Про те, чому ні при одному президенті неможливо було подолати контрабанду, і хто взяв її під свій контроль на сьогоднішній день, розповів в ефірі Апостроф TV колишній голова Луганської ВЦА і Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

"Ви думаєте, що Зеленський поборов контрабанду? Він тільки сказав, що бюджет недоотримує 300 млрд грн. Оскільки дохідна частина - 1,2 трильйона, то це 25% всього державного бюджету. Хоч одна копійка після його санкцій повернулася до державного бюджету? Ні. тому що там кого треба було викинути, кого треба - всунути туди. Я сто разів говорив, але ніхто не хоче слухати.

Зробіть звірку. Якщо товар йде з Росії - у нас Румунія, Молдова, Словаччина, Угорщина, Білорусь і Росія - всі там все повністю декларують, тому що потрібно ще ПДВ повернути, коли вивозиться товар. Там декларують все. На нейтральній смузі змінюють інвойси, і якісь дорогі товари перетворюються в якийсь гіпсокартон тощо. Чого ніхто не хоче з цим зробити? Там все вилізе повністю - хто і чим займається. Але вилізуть друзі, товариші, спонсори "95 кварталу" тощо. Ніхто цього не хоче робити, все розповідають про якісь операції, але нічого не зроблено по сьогоднішній день", - заявив Москаль.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Партія Зеленського обнулилася всюди - Геннадій Москаль".