RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Партія Зеленського обнулилася усюди - Геннадій Москаль

Екс-чиновник розповів про ситуацію в Закарпатті, контрабанду і справжні рейтинги влади

Екс-чиновник розповів про ситуацію в Закарпатті, контрабанду і справжні рейтинги влади Фото: Апостроф / Дмитро Олійник

Попри появу різноманітних рейтингів та соціологічних досліджень позиції партії президента Володимира Зеленського на місцях суттєво послаблюються. Яскравий приклад цього процесу - Закарпаття. Чому так відбувається і що дала в цьому регіоні команді президента поява скандального нардепа Миколи Тищенка, в ефірі Апостроф TV розповів колишній голова Луганської ВЦА і Закарпатської ОДА ГЕННАДІЙ МОСКАЛЬ.

- Бюджет України недоотримує 300 млрд гривень через контрабанду. Ви знаєте, як працює державна структура. Чому за жодного президента неможливо було подолати контрабанду, та хто, на вашу думку, взяв її під свій контроль на сьогоднішній день?

- Ви думаєте, що Зеленський поборов контрабанду? Він тільки сказав, що бюджет недоотримує 300 млрд грн. Оскільки дохідна частина – 1,2 трлн, то це 25% всього державного бюджету. Хоч одна копійка після його санкцій повернулася до державного бюджету? Ні. Тому що там кого треба було викинути, кого треба - всунути туди. Я сто раз казав, але ж ніхто не хоче слухати.

Зробіть звірку. Якщо товар іде з Румунії – у нас Румунія, Молдова, Словаччина, Угорщина, Білорусь та Росія – всі там все повністю декларують, тому що потрібно ще ПДВ повернути, коли вивозиться товар. Там декларують все. На нейтральній полосі міняють інвойси, і якісь дорогі товари перетворюються на якийсь гіпсокартон і тому подібне. Чого ж ніхто не хоче щось з цим зробити? Там все вилізе повністю – хто і чим займається. Але вилізуть друзі, товариші, спонсори "95 кварталу" і тому подібне. Ніхто цього не хоче робити, всі розказують про якісь операції, але ж нічого не зроблено по сьогоднішній день.

- Ви досить добре знаєтеся на Закарпатському регіоні. Туди відправили розбудовувати президентську політичну силу нардепа Миколу Тищенка.

- Скажіть, у когось є розум у нашій державі? Хто його там серйозно сприймає? Жителі Закарпаття такі, що вони в очі ніколи не кажуть, вони дві дулі тримають і в правій, і в лівій кишені. Що він там може зробити? Нічого абсолютно. Розвалили одну коаліцію, тепер створили другу коаліцію (в облраді - "Апостроф"), та також розвалюється. Основне питання: він каже, що він - префект, має надзвичайні повноваження від пана Зеленського, і він має налагодити українсько-угорські відносини. Що він може зробити криками "Скажи, як ти любиш Угорщину" і тому подібне?

Тут потрібно вирішувати на державному рівні, а він нічого абсолютно не вирішив. Зараз знову немає більшості. Рано чи пізно Закарпатській обласній раді треба йти на перевибори. Пусте місце. Тим паче, він десь там у друзях, товаришах і браттях Зеленського і пана Єрмака. От вони таку радість і передали жителям Закарпаття.

- З появою Миколи Тищенка на Закарпатті посиляться симпатії до "Слуги народу" чи навпаки?

- Та я вас прошу. Туди брехливе агентство "Рейтинг" не заходить. Дивіться, були вибори до обласної ради. Якщо там на територіальні громади та на мера міста йшли ті, кого люди знають, то до обласної ради… До речі, жоден "Слуга народу" не переміг на мерських виборах і міст обласного підпорядкування. А в обласну раду голосують за бренд. 11,8% набрали тоді "Слуг народу".

Якщо сьогодні Закарпатська обласна рада вже була б на перевиборах, то "слуги" 5% бар’єр не подолали б в Закарпатті. Я не знаю, звідки беруться ці агентства "Рейтинг". Люди добрі, південь - проти, схід - проти, Західна Україна - проти. Я не знаю, де, може, в Центральній Україні є якась область? Я не знаю такої області, яка б не плювалася від керівництва шановного Володимира Олександровича. Тим паче, людям мізки парять. Якщо робити довибори, 5% бар’єр не долається. Чи то до Верховної ради, чи то до обласної – куди хочете. А на Закарпатті взагалі "слуги" обнулили себе повністю. Та там їх за великим рахунком і не було. Там очолювали партію розповсюджувачі квитків концертів "95 кварталу", весільні тамади, фотографи. Що це за партія, скажіть мені? Це сміх і гріх.

Читайте також

Запоріжжя залишилося без облради: що відбувається і до чого тут колаборанти

Верховна Рада не розпустила Запорізьку облраду, але відібрала у неї всі повноваження

Якщо не прийде український закон на деокуповану територію, то прийде суд Лінча - екс голова Луганської ВЦА

Сергій Гайдай розповів страшні деталі про життя українців в окупації на Луганщині та вплив виборів Путіна на регіон

Рейтинг міст за абсолютними і відносними показниками допомоги ЗСУ

Опубліковано докладну статистику щодо допомоги Збройним силам та іншим силам оборони місцевою владою

Новини партнерів