RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Пенсії українців можуть серйозно впасти: влада назвала причину

Сьогодні пенсії в Україні становлять 30% від заробітної плати, а в перспективі можуть скоротитися до 20%. Всьому виною демографічна ситуація і непродумані рішення.

Про це заявила Міністр соціальної політики Марина Лазебна під час участі в круглому столі "Пенсійна реформа в Україні: бути чи не бути".

"Уряди можуть змінюватися, але проблема нікуди не зникає, і вже немає нікого, хто не розуміє, що її потрібно вирішувати. З 2004 року ми ввели страхову систему. Вона передбачає, що чим більшу зарплату і стаж маєш, тим більше пенсія", - сказала чиновниця.

За її словами, близько п'яти років це працювало нормально, і пенсійні виплати становили 57-60% від заробітку. Але через демографічні зміни та непродуманні рішення пенсійна система стала недофінансованою і несправедливою.

"В результаті, сьогодні пенсії становлять 30% від зарплат, а в перспективі через демографію мати 20%. І охоплення страхової пенсійною системою знижується", - зазначила Лазебна.

Раніше ми писали, що Верховна Рада нещодавно підтримала в першому читанні законопроект №4668, який містить чергові зміни в порядку пенсійного забезпечення. Серед інших нововведень документ передбачає надання деяким категоріям громадян можливості дострокового виходу на пенсію.