RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Українські заробітчани проміняли Польщу на іншу країну: куди їдуть працювати

Польща ближчим часом може понести економічні втрати, оскільки українці, які ще нещодавно були основною робочою силою в найбільшій економіці серед східноєвропейських країн, нині менше зацікавлені у працевлаштуванні тут.

Про це повідомляється в матеріалі інформагентства Bloomderg.

Офіційні дані бюро з працевлаштування показують: кількість українців, які претендують на реєстрацію в Польщі, щорічно збільшується на 20%. Однак насправді кількість наших співгромадян, які працюють там, поступово зменшується. При цьому українці вважають за краще працевлаштуватися в Німеччині, де заробітна плата є вищою.

За даними агентства, число українців, які живуть у Польщі, вперше за багато років нині становить менше 1 мільйона людей. Водночас у вересні кількість пропозицій роботи від польських роботодавців для українців вдвічі перевищила кількість зацікавлених у такій співпраці.

"Ми можемо говорити про тисячі українців, які офіційно проживають у Польщі, але працюють у Німеччині, де нестача робочої сили також є проблемою", - зазначив генеральний директор агентства Кшиштоф Інглот.

За його словами, така тенденція є "серйозною загрозою для Польщі".

Як повідомляв Апостроф, в Німеччині відкрили тисячі вакансій для українських заробітчан із зарплатами від 40 000 грн до 110 000 грн.