RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Субсидії скасували сотням тисяч українців: названо причину

Цього року після перевірки, близько 200 тисяч домогосподарств залишилися без права отримувати субсидію на оплату комунальних платежів. Однак, надалі вони зможуть знову претендувати на допомогу.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики України.

За словами заступника міністра соціальної політики Віталія Музиченка, у середньому рівень оплати житлово-комунальних послуг одержувачами субсидій становить майже 98%, тоді як загалом по країні цей показник в окремі періоди може становити 87-88%.

Музиченко також розповів, що серед найчастіших причин відмови у призначенні субсидій – наявність депозитів понад 100 тис грн, 2-3 та більше житлових приміщень у власності. Також є перешкодою для отримання субсидії наявність працездатних членів сімей, які роками ніде не працюють і не перебувають на обліку в центрі зайнятості.

"Близько 200 тисяч домогосподарств з 2,5 мільйона, що перевірялися цього року, не пройшли верифікацію. Але це не означає, що вони втратили право на субсидію, адже ситуація може змінюватися. Наприклад, може зменшитися сума заощаджень на депозитному рахунку або ж непрацююча раніше людина працевлаштувалась", – наголосив Музиченко.

Як повідомляв "Апостроф", процес перевірки отримувачів субсидій максимально автоматизують, використовуючи дані з державних реєстрів.