RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

По квартирах не ходитимуть: як в Україні перевіряють отримувачів субсидій

Процес перевірки отримувачів субсидій максимально автоматизують, використовуючи дані з державних реєстрів.

Про це повідомляє міністр соцполітики Марина Лазебна в інтерв'ю The Page.

"У даний час перевірками займатиметься Національна соціальна сервісна служба. Але вона, як і Мінфін, не ходитиме з перевірками по квартирах. Робота буде максимально автоматизована із застосуванням ризик-орієнтованого підходу", - каже міністр.

Люди знають про правила нарахування субсидій і тому намагаються правильно заповнювати всі документи, зокрема декларації про доходи, проте не всі. Найчастіше не повідомляють про покупки, які перевищують 50 тисяч гривень, що стає очевидним під час роботи з реєстрами банків.

"Такі перевірки чи верифікації Мінфін проводить з 2016 року. Він перевіряє субсидіантів у різних держреєстрах і якщо знаходить невідповідності, то просить органи соцзахисту розібратися. Статистика показує, що суттєві розбіжності виявляються лише у 7% рекомендацій Мінфіну за результатами таких перевірок", - додає Марина Лазебна.

Критерії для призначення субсидій коригуватимуть, але вже після закінчення опалювального сезону.

"Критерії для включення до програми одержувачів субсидій за необхідності будуть і надалі коригуватися, але тільки після закінчення опалювального сезону. Поки що ми лише уточнюємо окремі моменти, щоб дати можливість більшій кількості людей скористатися програмою субсидій", - уточнює міністр.

Раніше ми писали, як боржники по комуналці можуть оформити субсидії.