RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Безробітним українцям піднімуть допомогу: коли і на скільки зміниться

З 1 грудня в Україні підніметься мінімальний прожитковий мінімум, а слідом за ним зросте і розмір максимально можливої допомоги з безробіття.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Прожитковий мінімум – це один із ключових соціальних стандартів, від його розміру залежать соціальні та трудові виплати, зокрема розмір максимальної допомоги з безробіття", - сказав директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

На сьогодні прожитковий мінімум на одну особу становить 2 379 грн, а з 1 грудня зросте до 2 481 грн. Це призведе до підвищення максимально можливої допомоги з безробіття, яке не повинно становити більше чотирьох прожиткових мінімумів. Нині її розмір становить 9 516 грн, а з 1 грудня зросте до 9 924 грн на місяць. При цьому мінімальний розмір допомоги безробітним не зміниться.

"Що ж стосується розміру мінімальної допомоги з безробіття, то вона залишається без змін. На період карантину Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття збільшив мінімальний розмір допомоги з безробіття з 650 до 1000 гривень", - пояснили у центрі зайнятості.

Раніше ми писали, скільки податків доведеться платити з мінімалки, що виросла.