RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Україна закінчує 2021 рік з рекордним доларовим ВВП - $195 млрд

За підсумками цього року внутрішній валовий продукт України складе рекордні за всю історію 195 млрд доларів.

Про це під час онлайн-зустрічі з представниками найбільших міжнародних інвестиційних компаній та фондів, які інвестують в Україну, повідомила віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.

У зустрічі з інвесторами взяли також участь міністр оборони Олексій Резніков та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Хороша новина полягає у тому, що Україна завершує 2021 рік з найвищим доларовим ВВП за всю свою історію (орієнтовно 195 млрд доларів)", - написала Свириденко у Facebook за підсумками зустрічі.

За її словами, наступного року очікується високий темп зростання ВВП за рахунок запровадження цілої низки програм. Зокрема, стартує масштабна термоізоляція житлового фонду. Крім цього, на півдні України розпочнеться комплексне відновлення зрошувальних систем. Також буде запроваджено активне фінансування експортерів для подальшого нарощування експорту та набуде розвитку програма дешевого іпотечного кредитування.

"Ми поінформували інвесторів про поступове покращення наших макроекономічних показників та прогнози на найближчий рік. Наша мета забезпечити сталість основних показників: зростання ВВП, збільшення золотовалютних резервів, стримування інфляції в допустимих межах. Ми прагнемо довести бізнес-клімат в Україні до найкращих світових стандартів", - зазначила міністерка.

Відповідаючи на запитання інвесторів щодо безпеки кордонів, міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що реальна ситуація є цілком стабільною. Цей висновок підкріплений його особистими регулярними поїздками до прикордонних районів.

У свою чергу Дмитро Кулеба зазначив, що дипломатичний корпус робить все можливе для формування позитивного іміджу України за кордоном і одночасно нейтралізує масові дезінформаційні атаки з боку РФ, яка прагне зіпсувати імідж України на міжнародній арені й тим самим завдати шкоди економіці та інвестиційній привабливості.

"Пряма регулярна відверта комунікація з внутрішніми та зовнішніми інвесторами – найкраща протидія гібридній війні. Будемо регулярно проводити такі зустрічі", - підсумувала Юлія Свириденко.

Як повідомлялось раніше, Міжнародний валютний фонд ухвалив рішення направити Україні транш у розмірі майже 700 млн доларів, які будуть використані передусім для утримання фінансової стабільності та боротьби з наслідками COVID-19 в Україні. Кошти направлені у рамках програми Stand-by.