RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

В Україні в рази зменшать ціну на газ: кого це торкнеться

Незабаром Національний регулятор України прийме рішення про захист споживачів газу, у зв'язку з чим ціна одного кубометра "блакитного палива" може знизитися в рази. Однак це стосуватиметься лише окремої категорії споживачів.

Про це повідомила у Facebook прес-служба НКРЕКП.

Так, зниження вартості газу торкнеться клієнтів постачальника "останньої надії", роль якого в Україні відіграє НАК "Нафтогаз".

Наразі клієнтами постачальника "останньої надії" є приблизно 347 тисяч побутових споживачів. Через стрімке зростання цін на газ, з 01.12.2021 ціна реалізації природного газу постачальником "останньої надії" для потреб побутових споживачів становила приблизно 30 гривень за 1 кубометр.

У зв'язку з положеннями пункту 72 Кінцевих та перехідних положень Закону України "Про ринок природного газу", Регулятор наділений повноваженнями для забезпечення постачання газу клієнтам постачальника "останньої надії" на умовах типового договору та базової річної пропозиції.

У зв'язку з цим, 9 грудня 2021 року НКРЕКП розглядатиме в ході засідання питання про прийняття рішення, яке дозволить побутовим споживачам отримувати газ на умовах базової річної пропозиції, а саме за ціною 7,96 грн за 1 кубометр (з ПДВ).

Нагадаємо, що компанія "Нафтогаз України", яка виконує функції постачальника "останньої надії" (ПОН), встановила на 2 грудня 2021 року ціну на газ для населення 46,7 гривні за кубометр. З грудня ціни встановлюються щодня за формулою, затвердженою Кабміном. Станом на 3 грудня ціна становила 45,1 гривні.

Раніше ми також повідомляли про те, що "Нафтогаз" готовий до планової перевірки НКРЕКУ в лютому.