RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

В Україні злітають ціни на один із головних новорічних символів: що буде далі

Традиційно, перед новорічними святами ціни на цитрусові злітають угору. Особливо це стосується символу Нового року - мандарин. Цьогоріч вартість на них також зросте, а от лимони та апельсини продаватимуть за старою ціною або навіть нижчою.

Про це розповіли в ефірі "Сніданку з 1+1".

Пік поставок, як і продаж цитрусових, в Україні зазвичай припадає на грудень. Основними постачальниками новорічних фруктів на український ринок є Грузія та Туреччина, також завозиться цей продукт і з Єгипту.

Оператори ринку зазначають, що ріс попиту на ці цитрусові з боку оптових компаній та роздрібних мереж в Україні традиційно спостерігається напередодні новорічних свят.

Повідомляється, що саме перед Новим роком ціни на мандарини стрімко піднімуться на 30%. Кілограм цих фруктів коштуватиме до п'ятдесяти гривень. Такий прогноз озвучили аналітики перед новорічними святами.

Як не дивно, але на інші цитрусові, такі як лимони та апельсини, ціна залишиться незмінною або навіть знизиться. За апельсини доведеться заплатити до 35 гривень за кілограм, а за лимони – до 37 гривень.

Раніше ми писали, у скільки українцям обійдеться новорічний стіл.