RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

В Україні можуть різко злетіти ціни на "стратегічний" продукт: озвучено сумний прогноз на 2022 рік

Голова Спілки українського селянства Іван Томич розповів про серйозний дефіцит пшениці. Тепер борошно доведеться закуповувати за кордоном, а це призведе до значного зростання вартості хліба.

Про це пише Today.

За словами Томича, ситуація йде до того, що на початку осені наступного року ціна одного буханця хліба в Україні може становити 50 гривень. Таким чином, підвищення вартості в середньому становитиме 35%.

Він зазначив, що майже всю продовольчу пшеницю було продано за кордон. Дефіцит торкнеться навіть муки другого та третього сорту.

"Було все нормально, урожай добрий… Відвезли. Тобто підхід такий: вивозили – заробляємо, а потім ввозитимемо – і зароблятимемо. Що скажуть мільйони українців, якщо хліб буде 50 гривень? Цей хліб наш, звичайний, український. Проблема в тому, що вчасно не використали інструменти – Аграрний фонд, Держрезерв, інтервенції”, – пояснив голова Спілки українського селянства.

Раніше ми писали, що Кабінет міністрів України працює над створенням механізмів підтримки вітчизняних виробників харчових продуктів, у зв'язку з чим не виключено запровадження націнок на соціальні продукти.