RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

В Україні скасують акцизні марки на вина: як зміниться ціна напоїв

Широко відомий податковий закон №5600 передбачає скасування акцизних марок для звичайних (неігристих) вин та тестових зразків алкогольних напоїв – ці нововведення почнуть діяти вже з 1 січня 2022 року.

Про це пише "Економічна правда".

Документ розширює перелік товарів, які не підлягають маркуванню марками акцизного податку. Тепер до списку увійдуть тестові зразки алкогольних напоїв та натуральні вина без додавання спирту, міцність яких не перевищує 15%”.

За роз'ясненнями Державної податкової служби, йдеться про звичайні (неігристі) вина та зброжені напої, фактична міцність яких вище 1,2% об'ємних одиниць етилового спирту, але при цьому не перевищує 15%. Обов'язковою умовою є ферментне походження етилового спирту, який містить продукт.

Щодо тестових зразків алкогольних напоїв, маються на увазі не призначені для роздрібного продажу та ввезені суб'єктами господарювання, які мають оптові ліцензії, екземпляри для проведення досліджень або випробувань, але не більше 3 л кожного найменування.

"Йдеться не про скасування сплати акцизу, тільки про те, що у виробників відпадає необхідність закуповувати цю марку у податківців і клеїти її (якщо приклеїли неправильно - це автоматично штрафні санкції від Податкової)", - пояснив голова громадського союзу "Асоціація садівників, виноградарів" та виноробів України" Володимир Печко.

На сьогодні в Україні обов'язкове маркування акцизними марками для всіх алкогольних напоїв із вмістом етилового спирту понад 8,5% об'ємних одиниць, що реалізуються в країні.

Раніше ми писали, що на початку 2022 року в Україні збільшаться ціни на алкоголь. Пиво міцністю у 8% подорожчає на 2,1 грн.