RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

19 травня

18 травня

Всі новини

На електриці можна заощаджувати, не порушуючи закон: експерт розкрив секрети

Нові тарифи у сфері житлово-комунальних послуг змусили більшість українців серйозно замислитись, як скоротити використання ресурсів. У зв'язку з цим експерти дали низку порад, як можна заощадити, зокрема, на електроенергії.

Про це йдеться на порталі ubr.ua.

За словами спеціалістів з альтернативної енергетики, суттєво скоротити витрати електроенергії дозволять знання певних нюансів роботи електроприладів.

Пральна машина

На роботі пральної машини можна заощадити до 45% електроенергії, на яку припадає 15% від усього платежу. Для цього потрібно скоротити термін прання і не сильно нагрівати воду. Зокрема, на прання при 30° йде на 35% менше ресурсу, ніж при 40 °. Також не потрібно перевантажувати барабан "пралки".

Холодильник

Частка у 30-40% платежу за електроенергію припадає на холодильник. На цьом приладі можна зекономити до 15%. Необхідно лише поставити у "правильне" місце - подалі від опалювальних приладів, плити, духовки, також не варто притуляти близько до стіни. Не радять ставити в нього гарячу їжу.

Чайник

На чайнику можна заощадити до 20% електроенергії. Потрібно нагрівати рівно той об'єм води, який планується використовувати. Треба стежити за накипом і вчасно чистити. Кип'ятіння повного чайника тричі на день додасть до платіжки від 11 до 19 кВт (або 16,5-31,9 грн).

Бойлер

На цьому приладі також можна заощадити до 20% видатків. Зокрема, якщо взяти за правило проводити чистку від накипу двічі на рік, то споживання електроенергії скоротиться на 15-20%. Краще встановити температура 45-55 °С. Однак, з вмиканням треба бути обережними. Бойлер об'ємом 30-50 літрів може швидко нагрітися.

Пилосос

Цей прилад через забруднені фільтри накручує на 20% більше електроенергії, тому також варто стежити за цим.

Кондиціонер

Кондиціонер заощадить до 30% електрики, якщо його вчасно чистити. Як кажуть експерти, несправний та брудний прилад забезпечує у рази більше споживання струму. На ефективність впливають і проблеми із фреоном.

Дрібна електротехніка

На невеликій техніці можна скоротити витрати до 100%. Треба знати, що вона навіть в режимі очікування споживає електроенергію. Тому фахівці радять вимикати від мережі комп'ютери, телевізори, принтери, мікрохвильові печі, кавомашини. Зокрема, зарядний пристрій для телефону, увімкнений у розетку, споживає 1 Вт · год.

Як писав "Апостроф", тарифи на комуналку можуть підняти до 60%: українцям дали сумний прогноз на 2022 рік.