RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Як отримати субсидію через портал "Дія": три кроки

Оформити субсидії можна у "Дії", що значно спрощує процес і позбавляє українців від вистоювання у чергах. Потрібно лише заповнити заяву та декларацію на порталі, а також надати додаткову інформацію в режимі анкети.

Про це повідомляється на сайті Львівської обласної державної адміністрації.

Щоб оформити допомогу на оплату комунальних послуг, необхідно:

  1. Авторизуватися на порталі “Дія”, зайти до розділу “Пенсії, пільги та допомога” та обрати пункт із субсидіями.
  2. Подати заяву та декларацію, які мають вигляд анкети. Необхідно відповісти на кілька питань та ввести дані про вид субсидії, вказати банківський рахунок, номер особових рахунків та інші відомості. У декларації слід зазначити дані всіх членів домогосподарства, інформацію про вид доходів, майно, витрати, депозити, наявність транспортних засобів тощо.
  3. При необхідності завантажити кілька скан-копій або фотографій документів та завірити все електронним підписом. Найчастіше скан-копії документів не потрібні. Але можуть бути обставини, коли їх потрібно надати. Це може бути договір оренди або документи про фактичну кількість людей, що проживають у приміщенні, і т.д.

Потім електронні документи надійдуть до Інформаційно-обчислювального центру Мінсоцполітики, далі – до підрозділів з питань соцзахисту населення органів місцевого самоврядування. Після відповідної перевірки заява потрапить безпосередньо до управління соцзахисту населення, яке призначає виплати.

Раніше міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла, що громадяни можуть самостійно розрахувати розмір грошової допомоги, яку держава надає певним особам, і розповіла, як це зробити.