RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Від чого залежить розмір субсидії: у Кабміні українцям відповіли

Українцям пояснили, які показники беруть до уваги, розраховуючи обсяг житлової субсидії. Зокрема, на її розмір впливає рівень епідеміологічної небезпеки.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики в Telegram.

Під час розрахунку субсидії беруть до уваги: склад домогосподарства, розмір доходів і набір комунальних послуг та тарифів на них, рівень епіднебезпеки у конкретних регіонах.

Субсидії переглядають щомісячно, враховуючи встановлені ціни/тарифи на комунпослуги і соціальні нормативи користування послугами, затверджені урядовою постановою.

Примітно, що в регіонах з "червоної" зони епідеміологічної небезпеки деякі соціальні нормативи, на які розраховується субсидія, збільшуються на 50%. Йдеться про електроенергію, холодну та гарячу воду, водовідведення та природний газ для приготування їжі і підігрів води. Пояснюють це тим, що люди більше перебувають вдома і зростає споживання вищевказаних послуг. Підвищення здійснюють в розрахунку на місяць незалежно від кількості днів, коли діяв "червоний" рівень.

У січні не було збільшених соціальних нормативів, адже жодна зона не була у "червоній" зоні, кажуть у відомстві.

Розрахунок субсидії здійснюється до 25 числа поточного місяця. Тому, якщо "червоний" рівень встановлено після здійсненого розрахунку - відповідні донарахування проведуть у наступному місяці.

Як повідомляв раніше "Апостроф", наявність заборгованості з оплати послуг не є перешкодою для отримання субсидії, а оформити її можна будь-якої пори року, а не лише в опалювальний сезон.