RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Піднімуть пенсії з випередженням графіка: кому несподівано проіндексують виплати

Більше, ніж 10 мільйонам українцям, які отримують страхові пенсії, виплати будуть проіндексовані раніше, ніж планувалося, – вже у березні поточного року.

Таке рішення було ухвалено Кабміном на засіданні у середу, 16 лютого, про що розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram-каналі.

Він зауважив, що пенсія буде проіндексована на 14%.

“Індексація стосуватиметься українців, які отримують страхові пенсії. А також вперше за новим принципом ми збільшуємо пенсії військовим”, — зауважив Денис Шмигаль.

Очільник уряду відзначив, що пенсії будуть підвищені тим категоріям населення, які під індексацію не підпадають, оскільки виплати їм призначалися протягом останніх трьох років. Крім цього, виплати збільшаться і у пенсіонерів, які старші 75 років.

“Крім того, ми індексуємо пенсійні виплати деяким категоріям громадян на випередження. За рішенням Уряду вже зараз будуть проіндексовані так звані соціальні пенсії, які мали зрости лише в грудні цього року у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму”, — підкреслив прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль також нагадав, що напередодні Верховна Рада України ухвалила урядовий законопроект, який ліквідовує дискредитаційну норму, згідно з якою військовослужбовці, вчені, держслужбовці та інші категорії українських громадян не підпадали під щорічну індексацію. Пенсії відтепер будуть перераховуватися щорічно 1 березня. За словами прем’єр-міністра, це дозволить гарантувати стійкість пенсійного забезпечення.

Раніше ми писали, як оформити дострокову пенсію в Україні багатодітним батькам.