RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Українцям спростили отримання субсидій в умовах війни: як нараховуватимуть гроші

Кабінет міністрів працює над тим, щоб найменш захищені верстви населення безперебійно отримували належну допомогу. Тому навіть за умови військового стану в Україні, пенсії та соціальну допомогу виплачуватимуть вчасно.

Про це повідомляє прес-служба українського уряду.

Кабмін ухвалив рішення, що допомогу малозабезпеченим сім'ям, одиноким матерям, дітям з тяжкими захворюваннями, виплати внутрішньо переміщеним особам буде продовжено без необхідності звертатися до органів соцзахисту.

Другий важливий напрям: пільги та субсидії. Уряд змінив порядок їх нарахування. Якщо місцеві органи соцзахисту не зможуть виконувати свої функції, всі виплати будуть здійснені безпосередньо Міністерством соціальної політики через "Ощадбанк", навіть якщо в одержувачів відкриті рахунки в інших банках.

Нагадаємо, що в умовах війни з Росією Кабмін вжив низку заходів для підтримки українського населення, включаючи найменш захищені верстви суспільства. Обласним військовим адміністраціям спільно з Нацполіцією та Держлікслужбою доручено здійснювати контроль за цінами на соціально значущі продукти харчування, ліки та паливо, щоб не допустити можливості несумлінним підприємцям наживатися на війні.