RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Українському бізнесу допоможуть перебратися із зони бойових дій: що потрібно знати

Український уряд запустив програму допомоги бізнесу для тимчасового переміщення підприємства разом із працівниками із зон бойових дій у західні області України, з яких можна продовжувати працювати для підтримки економіки країни.

Про це повідомляє офіційний Telegram-канал Міністерства цифрової трансформації України.

Для евакуації бізнесу потрібно подати заявку у Google-формі. У разі схвалення заявки підприємство отримає вільну площу для розміщення свого виробництва, а робітники безкоштовно зможуть переїхати до місця тимчасового розміщення, знайти яке допоможуть волонтери як і розселити персонал. Також буде організація працівників на місці після переїзду.

Водночас "Укрзалізниця" також пропонує свої виробничі потужності у центральних та західних областях для бізнесу зі сходу країни. Контакти для отримання допомоги можна переглянути на сайті.

"Оті всі надлишкові цехи та інша виробнича інфраструктура були для нас тягарем у мирний час, а зараз дають нам можливість розмістити сторонні виробництва. По суті разом з Мінекономіки ми будуємо на виробничій інфраструктурі УЗ великий технопарк", - повідомив голова "Укрзалізниці" Олександр Камишін.

Також частина західних областей пропонують регіональні програми допомоги бізнесу: Львівська, Тернопільська, Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатська області.

Нагадаємо, українським ФОПам дозволили не платити податки.