RU  UA

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

Всі новини

Виплата соцдопомоги та субсидій у воєнний час: як нараховують гроші

На час воєнного стану держава автоматично продовжуватиме допомогу, пільги та субсидії українцям і не вимагатиме їх повернення по закінченні цього режиму.

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики у своєму Telegram-каналі.

Виплати не потрібно буде повертати навіть з огляду на те, що розмір доходу одержувачів міг збільшитися.

Відомство повідомляє, що постановою Кабміну від 07 березня за № 214 продовжено строк виплати державної соціальної допомоги та пільг, призначених раніше, на період запровадження військового стану та одного місяця після його припинення або скасування. Відповідні виплати провадяться за повний місяць без звернення особи до органів соціального захисту населення.

Перерахунок і повернення виплат одержувачами після припинення строку дії воєнного стану рішенням уряду не передбачено.

І навіть якщо протягом дії воєнного стану у отримувачів змінився розмір доходу або інші обставини, які могли призвести до зменшення призначених раніше розмірів соціальної допомоги, пільг та субсидій, - такі отримувачі продовжать отримувати виплати у раніше призначених розмірах протягом воєнного стану, а після його завершення держава не вимагатиме повернути суми, отримані внаслідок автоматичного продовження строків такої допомоги.

Після закінчення військового стану одержувачі, яким виплату держдопомоги та пільг було автоматично продовжено, повинні протягом одного місяця оновити документи, необхідні для отримання допомоги та пільг надалі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні змінили порядок нарахування субсидій та пільг під час війни.