RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Чи збережеться робоче місце за тими, хто пішов у тероборону: детальне роз'яснення

У більшості випадків за працівниками, які записалися у тероборону зберігається місце роботи та середній заробіток.

Про це повідомляє Управління Держпраці у Полтавській області.

На громадян України, віднесених до складу добровольчих формувань територіальних громад, за участю у підготовці та виконанні завдань територіальної оборони поширюється дія статутів Збройних Сил України.

Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України, працівники, призвані на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб з числа резервістів у особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладання нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду строком до закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи, посада та середній заробіток:

  • на підприємстві, в установі, організації,
  • фермерському господарстві,
  • сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності та для фізичних осіб – підприємців, у яких вони працювали на час призову.

Таким чином, за працівниками, які уклали контракт добровольця територіальної оборони, зберігається місце роботи, посада та середній заробіток. Підставою є підписаний договір.

Раніше ми писали, скільки українців записалося до тероборони.