RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Вугільне ембарго та закриті порти: що входить до нового пакету санкцій ЄС проти Росії

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен розповіла про п'ятий пакет санкцій, який введуть проти країни-терориста Росії. Він включає закриття портів для російських суден, вугільне ембарго та деякі заборони експорту.

Про це вона заявила у своєму офіційному твіттер-акаунті.

Вона наголосила, що ЄС повинен чинити максимальний тиск на країну-агресора, оскільки Росія веде неспровоковану та жорстоку війну проти України та її цивільного населення.

"Росія веде жорстоку, нещадну війну, в тому числі і проти мирного населення України. Нам потрібно підтримувати максимальний тиск в цей критичний момент. Тому сьогодні ми пропонуємо п'ятий пакет санкцій", - сказала глава Єврокомісії.

Відповідно до її слів, Євросоюз вводить заборону на експорт до РФ напівпровідників, машин та транспортного обладнання на суму 10 млрд євро. Також російським суднам буде заборонено входити до портів ЄС.

Окрім цього, російські компанії більше не зможуть брати участь у держзакупівлях Євросоюзу. Водночас Брюссель заборонить транзакції із чотирма банками Росії, у тому числі ВТБ.

Щодо вугільного ембарго, то буде запроваджена заборона на на імпорт вугілля з Росії на суму 4 млрд євро на рік.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що з Європи масово виганяють російських дипломатів. Понад двохсот послів країни-вигнанця Росії буде відправлено додому.