RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Для України розроблено план післявоєнної відбудови: що він передбачає і хто над ним працював

Президент України Володимир Зеленський 18 квітня провів нараду, під час якої було розглянуто план післявоєнного відновлення та розвитку України. Стратегічний документ передбачає відбудову країни на усіх рівнях: безпековому, економічному, інфраструктурному та соціальному.

Як повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, над планом відновлення працювали українські аналітичні центри, міжнародні аудиторські компанії, парламентські комітети та міністерства.

"Все, над чим ми працюємо, після погодження на відповідних рівнях, швидко імплементується. Працюємо 24/7, щоб всі якнайшвидше могли повернутись додому", - сказав Тимошенко.

План післявоєнного відновлення України має комплексний алгоритм відбудови на нових принципах з використанням усіх доступних ресурсів і можливостей. Він передбачає покриття матеріальних збитків, завданих війною, відновлення зруйнованих інфраструктурних потужностей та структурну модернізацію української економіки.

"Особливу увагу під час наради було акцентовано на проведенні низки важливих економічних реформ", - акцентують в пресслужбі Офісу Президента.

Нагадаємо, раніше Кирило Тимошенко повідомив про початок процесу відновлення в 7 областях, де припинено або частково припинено бойові дії.