RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Як підкласти собі фінансову свиню: "найпопулярніші" помилки українців у Польщі

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну мільйони наших співвітчизників вимушено покинули рідні будинки, взяли все найголовніше та поїхали до інших країн, зокрема до Польщі. Тим не менш, багато хто робить помилки під час поводження з грошима - часто це відбувається по незнанню ситуації.

Про те, як правильно поводитися з грошима в Польщі та уникнути фінансових витрат, повідомляє "Сегодня".

Українці нерідко виїжджають за кордон з готівковою вітчизняною валютою, однак у більшості країн гривня не є грошовою одиницею, що конвертується. Тим не менш, у Польщі є можливість обміняти гривню на злотий – це можна зробити у деяких відділеннях банків.

Більш вигідним для українців є використання банківських карток, навіть українських. Ними можна користуватися, якщо вони відносяться до міжнародних платіжних систем Visa та MasterCard.

Вкрай важливо звертати увагу на добовий та місячний ліміт банківських карток за кордоном, оскільки кожна банківська установа встановлює свої обмеження. Також громадяни України часто стикаються із комісійними при валютних операціях. За обмін та зняття грошей у банкоматах можуть знімати відсотки.

Національний банк України зумів домовитися про пільги в банкоматах мережі Euronet, де на час війни можна зняти гроші без комісії. Ці банкомати поширені в Угорщині, Польщі, Румунії та Словаччині.

Якщо знайти банкомат не виходить, завжди можна використовувати динамічну конвертацію валюти. Цю функцію підтримують карти систем Visa та MasterCard.

Нагадаємо, що українські біженці у Польщі можуть отримати 2750 доларів на дітей.