RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

З 1 травня частину українців переведуть на новий тариф на газ: що зміниться

В Україні планують зафіксувати тарифи на всі комунальні послуги, зокрема й на газ. Деякі постачальники вже розповіли, що буде з цінами на "блакитне" паливо з травня 2022 року.

Про це повідомили постачальники "Твій газзбут" та "Нафтогаз України".

Постачальник "Твій газзбут" визначився із тарифним планом для населення. Його клієнтами є понад 8 мільйонів українців.

"Дія тарифу "Твій газ рівномірний платіж" завершиться 30 квітня 2022 року. З 1 травня ви будете автоматично переведені на базовий тариф "Твій газ річний". Вам не потрібно йти до центрів обслуговування клієнтів, щоб щось переоформити. До середини травня наші спеціалісти надішлють вам точну інформацію про баланс вашого особового рахунку. Якщо ви використали більше газу, ніж у минулому опалювальному сезоні, потрібно буде сплатити різницю за ціною 7,99 грн за куб. Якщо ви споживали менше газу — ми повернемо кошти на ваш особистий рахунок як переплату", - пояснили в компанії.

Для остаточного розрахунку важливо, щоб домогосподарство зафіксувало показники лічильника станом на 30 квітня та передали їх оператору. Окрім того, у компанії зазначили, що домогосподарствам запропонують зручний для клієнтів "рівномірний" тариф, як тільки це стане можливим.

"Постачальники природного газу, так само як і споживачі, з нетерпінням очікують на рішення влади за ціною на газ з 1 травня 2022 року", - пишуть у "Твій газзбут".

У свою чергу в НАК "Нафтогаз України" нагадали споживачам про те, як і коли необхідно передавати показники газових лічильників. Детальна інструкція на скріншоті нижче.

Раніше повідомлялось, що українців просять платити за комунальні послуги під час війни за можливості.