RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

"Борщовий набір" під час війни: якими будуть ціни на продукти у травні

Через війну України з російськими окупантами, деякі агропідприємства зупинили роботу або збанкрутували, частина овочів залишилася на окупованих територіях, а логістика порушена. У травні ціна на овочі борщового набору зростатиме.

Про це пише "Сегодня".

За словами виконавчого директора економічного дискусійного клубу Олега Пендзіна, на ринку сьогодні присутній урожай з минулого року: картопля, буряк, морква, капуста. Проте високі ціни на овочі збережуться практично до моменту, коли з'явиться перший урожай із відкритого ґрунту.

Також на ціну овочів для борщу цього місяця надаватиме великий вплив та проблеми з логістикою. З окупованих південних та східних регіонів продукцію зараз не везуть.

"Ціни на овочі борщового набору зростатимуть у зв'язку із зменшенням загального обсягу пропозиції на споживчому ринку та більш-менш стійким попитом на овочі. Тож нам варто очікувати у травні 10% зростання цін", - прогнозує Пендзін.

Також на ціни впливає і подорожчання пального, і затримка в дорозі через бойові дії та повітряні тривоги. Таким чином в одних регіонах пропозиція може бути надмірною, а в інших – дефіцит. Залежно від цього ціни можуть відрізнятися.

Раніше "Апостроф" розповідав, як зміняться ціни на світовому ринку через напад Росії на Україну .