RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Чекати на проблеми з пенсіями у травні чи ні? Міністр детально розповіла про ситуацію

Незважаючи на війну з російськими окупантами, сума доходів Пенсійного фонду України за січень-квітень склала 171,8 млрд гривень, що на 12,3 млрд гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна, пише "На пенсії".

"Незважаючи на війну, під час якої російські війська цілять у критичну інфраструктуру, склади, великі підприємства, ферми - економіка країни працює, а соціально-відповідальний бізнес сплачує податки та соціальні внески. За перші чотири місяці року від сплати ЄСВ до Пенсійного фонду надійшло на 11,5 мільярда гривень більше, ніж за такий самий період минулого року", - зазначила вона.

За словами Лазебної, навіть у квітні доходи ПФУ на 400 мільйонів більші, ніж минулого року. Це дає державі ресурси своєчасно та в повному обсязі спрямовувати фінансування на виплату пенсій.

Вона додала, що фінансування травневих пенсійних виплат уже розпочалося. На пенсії направили перші 1,3 мільярда гривень для тих, хто отримує їх через Укрпошту. Це 11% необхідного фінансування на травень для виплати пенсій через Укрпошту.

Загалом на травень на пенсійні виплати закладено 49,1 млрд. гривень. За словами Лазебної, фінансування пенсійних виплат у травні проводитиметься своєчасно відповідно до графіка.

Як повідомляв "Апостроф", розмір середніх пенсійних виплат в Україні станом на 1 квітня становив 4370,45 гривень. Проте переважна більшість пенсіонерів (40,4%) одержують пенсії в межах 2 001–3 000 гривень.