RU  UA

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Сотні тисяч українців отримають додаткові виплати 2220 гривень: кого стосується

Внутрішньо переміщеним особам із найбільш вразливих категорій населення буде надано додаткові до держаних програм грошові виплати.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Зазначається, що мінсоцполітики уклало меморандум про взаєморозуміння з Всесвітньою продовольчою програмою, відповідно до якого внутрішньо переміщені особи з числа найбільш вразливих груп отримають додаткові до державних програм грошові виплати.

У рамках програми планується надати виплати 500 тисячам людей у розмірі 2220 гривень на кожного члена домогосподарства на місяць, але не більше, ніж для трьох осіб. Виплати триватимуть протягом трьох місяців.

"Ми розуміємо, що через широкомасштабну війну, значна частина економіки у нас зупинилась, а кількість людей, які потребують допомоги, значно зросла. Тому використовуємо кожну можливість залучити від міжнародних партнерів додаткові ресурси, щоб надати більше підтримки людям, які найбільше її потребують під час війни", - сказала Денисова.

Станом на сьогодні завдяки співпраці з агенціями ООН та іншими міжнародними організаціями реалізуються програми грошових виплат, які надаються людям додатково до державних допомог, на загальну суму 9,6 мільярдів гривень. За рахунок цих коштів більше 2 мільйонів людей, постраждалих від війни, з найбільш вразливих категорій отримають виплати в розмірі від 2200 до 2500 гривень на місяць строком від 1 до 3 місяців.

Раніше ми писали, що українцям пообіцяли ще одну виплату під час війни.