RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Утримають економіку на плаву: "Велика сімка" виділить Україні 20 млрд доларів допомоги

Керівники фінансових установ країн-членів "Великої сімки" домовилися про нову фінансову допомогу Україні з метою підтримувати зруйновану економіку країни на плаву, поки вона бореться із вторгненням Росії.

Про це повідомило агентство "Reuters".

Загальний розмір допомоги становитиме 9,5 млрд доларів: міністри фінансів і керуючі центральними банками США, Японії, Канади, Великобританії, Німеччини, Франції та Італії заявили, що їхня підтримка України в 2022 році складе 19,8 мільярда доларів.

Також повідомляється, що США нададуть 7,5 млрд доларів у вигляді грантів - Німеччина надасть ще 1 млрд доларів у вигляді грантів, а 1 млрд доларів, що залишиться, буде надано іншими країнами G7 у вигляді гарантій і кредитів.

Крім допомоги G7, Європейський Союз має надати Україні кредит у розмірі 9,50 млрд. доларів, а Європейський банк реконструкції та розвитку та Міжнародна фінансова корпорація мають надати ще 3,4 млрд. доларів у вигляді кредиту.

Раніше ми повідомляли, що США нададуть Україні додатково 215 мільйонів доларів у вигляді екстреної продовольчої допомоги для подолання гуманітарної кризи, спричиненої повномасштабною війною країни-терориста РФ проти України.

До цього "Апостроф" повідомляв, що президент Джо Байден оголосив про надання Україні додаткової допомоги на потреби безпеки на суму 150 мільйонів доларів у вигляді "додаткових артилерійських боєприпасів, радарів та іншого обладнання".