RU  UA

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

2 червня

Всі новини

США виділять 5 млрд доларів на продовольчу безпеку: скільки отримає Україна

США нададуть Україні додатково 215 мільйонів доларів у вигляді екстреної продовольчої допомоги для подолання гуманітарної кризи, спричиненної повномасштабною війною країни-терориста РФ проти України. Також Конгрес США планує ухвалити близько 5,5 мільярдів доларів додаткового фінансування на гумдопомогу.

Про це повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен в ООН під час зустрічі міністрів з питань глобальної продовольчої безпеки, пише CNN.

"Сьогодні (18 травня, - ред.), враховуючи невідкладність кризи, ми оголошуємо про ще 215 мільйонів доларів нової екстреної продовольчої допомоги, і ми зробимо набагато більше. Ми очікуємо, що наш Конгрес дуже скоро схвалить приблизно 5,5 мільярдів доларів додаткового фінансування на гуманітарну допомогу та продовольчу безпеку", - наголосив Блінкен.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент Джо Байден оголосив про надання Україні додаткової допомоги на потреби безпеки на суму 150 мільйонів доларів у вигляді "додаткових артилерійських боєприпасів, радарів та іншого обладнання".

Як повідомлялось, новий пакет допомоги послідував за пропозицією президента Байдена надати допомогу в розмірі 33 мільярдів доларів, поданою минулого місяця до Конгресу, для підтримки України.