RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Коли можна отримати заборговану пенсію: пояснення влади

Пенсіонери, які у воєнний стан в Україні не змогли отримати нараховані пенсійні виплати, мають можливість звернутись до органів Пенсійного фонду, якщо минуло не більше трьох років.

Про це повідомила начальниця головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Ольга Шарунова газеті “Пенсійний кур’єр”.

"Кожного місяця по закінченню виплатного періоду Укрпошта надає нам інформацію щодо невиплачених коштів. Формуються додаткові відомості для виплати цих коштів у наступному місяці. Якщо і за додатковими відомостями людина не отримала гроші, вони зараховуються ще на наступний місяць. Тобто кожного наступного місяця громадянин може отримати всі свої кошти. Так продовжується протягом 6 місяців", - розповіла Шарунова.

Якщо пенсіонер не отримав гроші через пів року, виплати акумулюються і при зверненні до Пенсійного фонду впродовж пів року громадянин отримає їх усі. Якщо понад рік не отримував гроші - при зверненні до органів ПФУ спочатку українець отримає заборгованість за рік, а потім гроші у залишку повертатимуться щомісяця із виплатою поточної пенсії.

За словами посадовиці, ці правила діють і для тих, хто наразі виїхав за кордон, вони по поверненню у країну можуть отримати свою пенсію. Для цього також потрібно звертатись до сервісного центру Фонду.

Раніше ми писали, що в Україні відновили індексацію пенсій військовослужбовцям, держслужбовцям та науковцям. Вона відбуватиметься щороку 1 березня.

Нагадаємо, Мінсоцполітики планує до кінця 2022 року ще три рази підвищити пенсійні виплати: у липні, жовтні та грудні.