RU  UA

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

В Україні закінчилася кам'яна сіль: як виникла проблема та що робити

На тлі війни з російськими окупантами, в Україні виник дефіцит солі вітчизняного виробництва. Причина в тому, що найбільший в Україні виробник солі Артемсіль знаходиться в місті Соледар Донецької області, де йдуть запеклі бої.

Про це пише GSMinfo.

Українська кам'яна сіль зникла з полиць багатьох магазинів. Водночас у продажу є морська сіль імпортного виробництва. Також без проблем можна купити будь-які "екзотичні" види солі - рожеву, гімалайську та інші. Ціни на таку сіль цілком прийнятні.

Причиною дефіциту солі є те, що найбільший в Україні виробник солі "Артемсіль" знаходиться в місті Соледар Донецької області. Зараз у регіоні ведуться інтенсивні військові дії, і підприємство не може працювати на повну потужність. Крім того, є проблеми і з транспортуванням продукції.

Українцям, які не запаслися кам'яною сіллю, доведеться користуватися морською. Вона цілком придатна для приготування їжі, а також корисніша за рахунок багатшого мінерального складу. Проте є й мінус – саме насиченість морської солі мінералами робить її непридатною для використання у консервації.

Як повідомляв "Апостроф", раніше заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький дав прогноз, чи буде в Україні дефіцит продуктів через війну.