RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Із дефіцитом солі в Україні почали боротися: велика мережа магазинів домовилася про постачання з Європи

В Україні задля уникнення дефіциту солі через зупинку найбільшого підприємства з видобутку солі - "Артемсіль" - закуплять сотні тонн продукту у Європі. Про постачання солі домовилася велика мережа супермаркетів "Сільпо".

Про це поінформували у Fozzy Group, яка володіє мережею "Сільпо", пише НВ Бізнес.

Як розповіли у компанії, про поставки солі вже домовлено із закордонними виробниками (з Польщі, Румунії та Туреччини), а також із солеварнею на Західній Україні. Загальний обсяг продукту - 200 тонн.

"Нам, як і всім українцям, болить через те, що підприємство Артемсіль зараз призупинило роботу через бойові дії у Донецькій області. Поки на нашій землі йдуть бої з російськими окупантами, ми домовилися про поставки солі з виробниками в Україні та за кордоном. У квітні ми почали співпрацювати з одним з найстаріших підприємств у Європі — Дрогобицькою солеварнею у Львівській області. У травні ми знайшли нових постачальників у Польщі, Румунії та Туреччині", - зазначили у Fozzy Group.

Так, перші партії Куявської солі з Польщі вже доставили в Україну. Поставки солі з Румунії і Туреччини очікуються на початку - в середині червня. Наразі мережа купує сіль ТМ Sosalt з Італії.

Як повідомлялося, в Україні вже в середині літа люди відчують дефіцит кам'яної солі, оскільки через війну зупинився найбільший в країні та Східній Європі виробник солі, держпідприємство "Артемсіль". На сезон консервації на прилавках магазинів залишиться лише імпортна.