RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Росія знайшла несподіваного покупця на крадене в Україні зерно

Турецькі покупці були серед тих, хто купував вкрадене Росією українське зерно. Українська влада вже звернулася до Туреччини по допомогу у виявленні та затриманні осіб, відповідальних за продаж та купівлю.

Про це посол України в Туреччині Василь Бондар заявив агентству Reuters.

Дипломат заявив, що Росія відвантажує вкрадене зерно з окупованого Криму і додав, що Київ працює з Туреччиною та Інтерполом, щоб знайти винних.

"Росія безсоромно краде українське зерно і намагається вивезти його із захопленого Криму. Це вкрадене зерно продається у закордонні країни, і Туреччина є однією з них", - сказав він журналістам в Анкарі.

"Ми звернулися до Туреччини з проханням допомогти нам і, на пропозицію турецької сторони, порушили кримінальні справи стосовно тих, хто крав та продавав зерно", - сказав він.

Посольство України в Анкарі пізніше заявило, що судами, які були залучені до крадіжки зерна, були суди “Надія”, “Фінікія”, “Сормівський”, “Віра” та “Михайло Ненашев”.

Агентство нагадало, що на Росію та Україну припадає майже третина світових поставок пшениці, тоді як Росія також значною мірою експортує добрива, кукурудзу та олію. Але постачання українського зерна з чорноморських портів застопорилося з того часу, як Росія вторглася, і близько 20 млн тонн зерна було заблоковано.

Нагадаємо, в результаті російської агресії страждає не лише Україна - через перекриття морських торговельних шляхів з боку РФ українських морських портах залишаються заблокованими 68 іноземних суден. 19 із них прибули до нашої країни для перевезення продуктів харчування.