RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Євросоюз допоможе Україні виплачувати пенсії однієї категорії громадян: кого стосується

Україна та Європейський Союз можуть разом виплачувати пенсії українцям, які отримали тимчасовий захист на території європейських країн.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

Глава відомства Марина Лазебна побувала із робочим візитом у Брюсселі, де обговорила з європейськими колегами пенсії та виплати для українців у ЄС.

Сторони розглянули питання майбутніх пенсійних виплат тим українцям, які набули статусу тимчасового захисту та працювали в країнах ЄС під час його дії. А саме, загальна виплата таких пенсій Україною та країнами ЄС навіть за відсутності двосторонніх угод про соціальне та пенсійне забезпечення.

Обговорив також те, яким чином має відбуватися облік стажу та визначення пропорцій, у яких сторони виплачуватимуть пенсію людині у майбутньому.

Крім того, міністр соцполітики запропонувала, щоб українці та український бізнес, які переїхали до Європейського союзу, але продовжують працювати на українському ринку, сплачували податки до бюджету України. Також міністр закликала не скасовувати соціальні гарантії українцям у ЄС, якщо вони повертаються на якийсь час додому, щоб вирішити свої справи.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про те, що українські біженці можуть залишитись без пенсій.