RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

М'ясо, молочні продукти та яйця: українців попередили про різке зростання цін

У зв'язку з повномасштабною російсько-українською війною в Україні очікується зростання цін на основні продукти харчування уже восени. Водночас деякі овочі навпаки впадуть у ціні через їхню надмірну кількість та неможливість вивозити їх на експорт.

Про це повідомили в "КП в Україні" з посиланням на Мінагрополітики.

На внутрішньому українському ринку не прогнозується дефіциту продуктів, зокрема, овочі борщового набору (картопля, морква, цибуля, капуста, буряк) та основні продукти (курячі яйця, м’ясо птиці, молоко, крупи) будуть у достатній кількості для українців. Наповнення ринку гарантують нульові квоти, тобто заборона, на експорт (і вимоги до його ліцензування) ряду важливої сільсько-господарської продукції.

Насамперед подорожчають м'ясо, молочні продукти та яйця - це відбудеться ближче до зими. Разом з цим овочі залишаться відносно дешевими, тому зараз існує надлишок виробництва овочів і майже відсутність експорту.

"Україні не потрібно так багато овочів, а продати за кордон можливості немає. Так що картоплі, моркви та буряків буде багато, і ціни на них обваляться. А ось новий урожай зерна буде вже за новими цінами, що у свою чергу призведе до подорожчання не тільки борошна, круп та хлібобулочних виробів, а й м’ясомолочної продукції", - пояснив економічний експерт Олександр Охріменко.

Раніше "Апостроф" публікував статистику, як змінилися ціни на продукти в Україні з початку повномасштабної війни.